top of page

Ανακοίνωση του ΣΕΝ Ικαρίας για την πρόθεση μεταφοράς εξοπλισμού στο ΓΝ Σάμου

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Υ Ι Κ Α Ρ Ι Α Σ

ΙΚΑΡΙΑ, 25/02/2016 Αρ. πρωτ. 13

προς: 1) Διοίκηση ΓΝ-ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ, 2) Επιστημονικό Συμβούλιο 3) γιατρούς των εμπλεκόμενων

χειρουργικών τμημάτων και ειδικοτήτων

Κοιν: 1) Διοίκηση ΓΝ ΣΑΜΟΥ, 2) Διοικητή 2ης ΥΠΕ, 3) Υπουργό Υγείας 4) ΠΟΕΔΗΝ / ΟΕΝΓΕ

Θέμα: Για το αίτημα παραχώρησης του πύργου ενδοσκοπικών επεμβάσεων στο ΓΝ ΣΑΜΟΥ

Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει αίτημα «προσωρινής» παραχώρησης του πύργου ενδοσκοπικών επεμβάσεων (ορθοπεδικών, λαπαροσκοπικών, διαγνωστικών κλπ) του ΓΝ-ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ στο ΓΝ ΣΑΜΟΥ.

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και προειδοποιούμε ότι, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, θα υπάρχει άμεση και δυναμική παρέμβασή μας, καλώντας και τους κατοίκους και φορείς του νησιού να συμμετέχουν.

Δεν θα επιτρέψουμε, με οποιοδήποτε πρόσχημα, να συνεχιστεί η πορεία διάλυσης και απαξίωσης του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα με την επί μήνες συνειδητή έλλειψη αναισθησιολόγου, έλλειψη που συνδέεται άμεσα και με τα βρώμικα επιχειρήματα («αφού έτσι κι αλλιώς δεν το χρησιμοποιείτε») που «δικαιολογούν» την παραχώρηση του μηχανήματος.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πλιάτσικο στον εξοπλισμό του Νοσοκομείου που κυριολεκτικά φτύσαμε αίμα για να αποκτηθεί και να δημιουργήσει τις βάσεις για ουσιαστική και επαρκή λειτουργία του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας και κάλυψη των αναγκών των κατοίκων. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος με «δανεικά κι αγύριστα» ή εξοπλισμό που δεν έφτασε ποτέ στο νησί μας, ούτε να γίνουν πράξη τώρα οι προοπτικές «απορρόφησης» που’φερνε η συγχώνευση με το Νοσοκομείο Σάμου, που με σκληρές και συνεχείς κινητοποιήσεις ανατρέψαμε το 2013.

Απ’ το σπίτι του ο καθένας –ιδιαίτερα όποιοι απέχουν από κάθε διεκδίκηση- ας δώσει ότι θέλει κι όπου θέλει. Απ’ το Νοσοκομείο των Καριωτών και των Φουρνιωτών όχι!

Ειδικά την στιγμή, που μετά από καιρό, ο χειρουργικός τομέας πάει πάλι να ξεκινήσει σιγά σιγά να δουλεύει με την 10ήμερη έστω παρουσία αναισθησιολόγου –που προφορικά δεχόμαστε υποσχέσεις ότι θα έχει συνέχεια με άλλες 10ήμερες μετακινήσεις- δεν θα επιτρέψουμε άλλη μια «μαχαιριά» που θα επιτείνει την απαξίωση του Νοσοκομείου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει δημόσιες σχέσεις και «καλοπιάσματα» σε βάρος της υπόστασης του Νοσοκομείου και της επιτόπιας εξυπηρέτησης των αναγκών του κόσμου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, φανερά ή σιωπηρά, να καλλιεργεί τέτοιες καταστάσεις και για να βρίσκει επιχειρήματα όποιος δεν θέλει να κάνει την δουλειά του και να διώχνεται ο κόσμος προς την Αθήνα, την Σάμο και τον ιδιωτικό τομέα που με ιδιαίτερη όρεξη κάνει «απόβαση» στο νησί μας.

Στηρίζουμε και επικροτούμε την άρνηση των ορθοπεδικών και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να συναινέσουν στην παραχώρηση του μηχανήματος.

Προειδοποιούμε κάθε αρμόδιο, εντός κι εκτός εισαγωγικών, να αναλάβει τις ευθύνες του. Απαιτούμε από την Διοίκηση του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας, το Επιστημονικό Συμβούλιο και τους γιατρούς των εμπλεκόμενων χειρουργικών ειδικότήτων να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Καλούμε τους συλλογικούς φορείς του τόπου, την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία και τους κατοίκους σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις για να κοπούν όλες αυτές οι «ορέξεις» στην γέννησή τους.

Όπως και στο παρελθόν δηλώνουμε πρόθυμοι για κοινούς αγώνες με τους φορείς και τους κατοίκους της Σάμου για καλύτερη στελέχωση, εξοπλισμό και χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας του νομού μα καθόλου πρόθυμοι για μοίρασμα της «μιζέριας» και μεταξύ μας «κανιβαλισμό».

Όποιος θέλει ας έρθει να το πάρει το μηχάνημα. Αλλά θα το πάρει μόνο με όλους εμάς επάνω του. Και αν σκέφτεται να το πάρει κρυφά και «νύχτα» να ξέρει ότι θα πάμε να το φέρουμε πίσω όπως έγινε με την απόβαση-κατάληψη στην Διοίκηση του ΓΝ Σάμου τον Απρίλη του 2013.

Ω Σ Ε Δ Ω Μ Ε Τ Ο «Ξ Η Λ Ω Μ Α» Τ Ο Υ Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Υ !

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΕΓΓΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΒΛΑΧΟΥ

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
bottom of page